Oralna kirurgija

Oralna kirurgija

01.06.2012

Dodatno znanje za reševanje bolj invazivnih posegov...

Kadar s konzervativnimi postopki nimamo več možnosti zdravljenja zob, naši oralni kirurgi poskrbijo za strokovno opravljen poseg. Največkrat je to odstranitev modrostnih zob, zaostalih korenin, apikotomija (odstranitev koreniskega vrška) , parodontalno-kirurški postopki, implantološki posegi, kirurgija mehkih tkiv in odvzem tkiv za histološki pregled. Pacienti prihajajo k nam iz okolice Škofja Loke, zaradi bližine pa imamo prav tako veliko pacientov iz Ljubljane (20km), Kranja (10km) in ostalega področja celotne Gorenjske.

Dodatne informacije o posegih:

  • Odstranitev modrostnih zob: kadar je potrebno odstraniti neizrasel zob, ki že povzroča težave ali pa njegova lega predstavlja precejšnjo nevarnost za nastnek težav v prihodnosti. Poseg se opravi v lokalni anasteziji in je neboleč. Po potrebi se prereže in odmakne sluznica nad neizraslim zobom in s svedrom nežno odstrani kost, ki oklepa zob, da ga lahko s posebnim vzvodom in kleščami odstranimo. Rano po potrebi zašijemo in čez teden dni odstranimo šive.
  • Apikotomija: kadar pri že endodontsko zdravljenjem zobu, ponovno uspešno zdravljenje korenine ni možno, bodisi zaradi anatomije koreniskih kanalčkov, zlomljenega inštrumenta, rezistentnih bakterij, ki povzročajo ponavljajoče vnetje ali že izdelanega protetičnega nadomestka z zatičkom, si pomagamo z manjšim kirurškim posegom, pri katerem z namenom ohranitve prizadetega zoba odstranimo inficirani vršek korenine skupaj z okolnim vnetnim tkivom in korenino dodatno zapolnimo. Po odstranitvi bakterij bo mesto vnetnega žarišča organizem postopoma izpolnil z zdravo kostjo.
  • Implantološki posegi: po predhodnem pregledu in načrtovanju s pomočjo vodila v vrzel namestimo zobni vsadek iz titana. Poseg je v lokalni anasteziji in je neboleč, po posegu je možna lokalna oteklina, ki po nekaj dneh izgine. Po 2-3 mesecih, ko se vsadek popolnoma vgradi v kost, sledi izdelava protetičnega nadomestka.

Oglejte si naš cenik, stopite v kontakt z nami, ali pa se kar naročite.

 
 
 

Kje smo?

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.