Beljenje zob

Beljenje zob

09.01.2012

Vsak ima lahko lep in bleščeč nasmeh...

Profesionalno beljenje zob je neškodljiv in minimalno invaziven postopek, ki zdrave in oskrbljene zobe naredi še bolj bleščeče.

V naši ordinaciji najpogosteje priporočamo beljenje zob, ki ga pacient pod našim nadzorom in z kontrolnimi pregledi o poteku beljenje, izvaja sam doma. Pri tem se uporablja nižja koncentracija belilnega gela, prvi rezultati pa se pokažejo že po nekaj dneh.

Kako deluje?

Na osnovi odtisa vaših zob, izdelamo individualne folije, v katere si sami nanesete gel in si jih doma namestite na očiščene zobe, vsaj za eno uro dnevno ali pa med spanjem. Iz Opalescence© gela se sprošča aktiven kisik, ki spremeni prepustnost svetlobe skozi sklenino, ne da bi pri tem poškodoval strukturo vaših zob.

Kako dolgo traja?

Sam proces beljenja traja nekje 2 – 4 tedne. Po končanem beljenju pa pacientom svetujemo, da ne zavržejo svojih folij, saj lahko po nekaj letih belilni gel ponovno uporabijo za osvežitev beline zob.

Takšno beljenje, ki ga pacient sam izvaja doma, se v praksi uporablja že več kot 20 let in se tudi v tujini priznava, kot najpogostejši in najbolj učinkovit način. Uporaba je enostavna, pacienti nimajo posebnih težav, potrebna je le samodisciplina in redne tedenske kontrole v naši ordinaciji.

Možno je tudi beljenje, ki ga izvajamo v ordinaciji, na zobozdravniškem stolu, vendar je koncentracija belilnega gela močnejša, zaradi tega je po beljenju pogostejša povečana občutljivost zob na temperaturo, ki lahko traja še nekaj časa. Poseg pa je največkrat prav tako potrebno opraviti večkrat, posamezna seja je enourna.

Med beljenjem pacientom priporočamo, da se izogibajo kajenju in močno pigmentiranim snovem (kava, črno vino, pravi čaj, naravni sokovi…)

Zobje bodo tako svetlejši, bolj beli in delovali bodo še bolj zdravo, vaš nasmeh pa bo bolj sproščen in lepši. Je enostaven in mikroinvazivni postopek, ki pa lahko veliko pripomore k kvaliteti življenja in se v sodobni stomatologiji pogosto uporablja.

Pacienti prihajajo k nam na beljenje zob iz okolice Škofja Loke, zaradi bližine pa tudi iz Ljubljane (20km), Kranja (10km) in ostalega področja celotne Gorenjske.

Oglejte si naš cenik, stopite v kontakt z nami, ali pa se kar naročite.

 
 
 

Kje smo?

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.